ATC Şarap Refraktometre Fiyatları

0,00 TL
Kategori
Marka
Stok Kodu
BDFMTV27
Garanti Süresi
24 Ay
Fiyat
0,00 USD + KDV
Havale
0,00 TL (%1,00 havale indirimi)
Adet
ATC Şarap Refraktometre Fiyatları
 
ATC Şarap Refraktometresi; 0% ile 40% aralığında brix ölçümü, 0% ile 25% aralığında da yaklaşık alkol değer derecesi ölçümü yani potansiyal alkol verimi ölçümü yapmaktadır.
 
ŞARAP REFRAKTOMETRESİ ÖZELLİKLERİ 

- Bu refraktometreler ile şarapların kalite ölçümleri yapılmaktadır.
- ATC şarap refraktometresi; (0 . . . 40% brix) değerleri arasında şekerlilik ölçümünü yapmaktadır.
- En önemli olarak da bu refraktometre ile yaklaşık alkol değer derecesi ölçümü; (0 . . . 25%) yapılmaktadır.
- Kolay odaklanma ve net bir ölçüm ekranına sahiptir.
- Ölçüm yapmak ve ölçümü çizelgeden okumak oldukça kolaydır.
- Dürbün gözünün hemen üzerinde bulunan halkayı hafif sağa sola çevirerek netlik ayarı yapılabilmektedir.
- Cihaz üzerinde bulunan vidası ile kalibrasyon yapılabilmektedir.
- Sıcaklık telafisi vardır. (20°C)
- Ekonomik fiyatlı bir refraktometredir.

- Kolay taşınabilir boyutlara sahiptir.
- Cihaz plastik kutusundan çıkan parçalar; cihazın kendisi, plastik damlalık, kalibrasyon sıvısı, kalibrasyon ayarı için mini tornavida ve temizleme bezi çıkmaktadır.

 
ŞARAP KALİTESİ NASIL BELİRLENİR?

İyi şarap ancak iyi üzümden yapılabilir. En iyi üzümü alabilmek veya kendi bağımız varsa en uygun zamanda hasat edebilmek için dikkat etmemiz gereken husus üzümlerin fizyolojik ve fenolik olgunluğa eriştiği dönemi yakalamaktır.

Fizyolojik olgunluk, üzümün asit, şeker, türe özgü tüm aroma ve tatların oluşumu ve fenolik olgunluk anlamına geliyor. Bu refraktometreler ile hem şekeri hem de yaklaşık alkol değeri ölçebiliyoruz. Refraktometre ile yapacağımız ölçümde çıkan sonuç güvenilire çok yakındır fakat %4-5 oranında fermentasyonda kullanılmayan erimiş katı madde vardır.

Brix cinsinden elde ettiğimiz sonucu 0.52 ile 0.61 arası katsayı ile çarptığımızda şarabın olması gereken alkol derecesine yakın bir değer buluruz. Cihaz ise bu değeri size otomatik olarak vermektedir. Olması gereken şekerlilik değerleri (brix olarak); sofra şarapları için 22-24 brix, tatlı şaraplar için ise 26 ve üstü Brix olması gerekelidir. 
 
NASIL ÖLÇÜM YAPILIR?

Refraktometreyi uç kısmında bulunan numunenin damlatıldığı eğik prizmanın bulunduğu taraf ışığa bakacak şekilde gövdeden tutarak elinize alınız ve kapak kapalı konumda iken cihazın dürbün bölümünü gözünüze konumlandırıp gördüğünüz ölçüm tablosundaki değeri okumaya çalışın. Görmüş olduğunuz değerler net değil ise dürbünün hemen üzerindeki ayar halkasını çevirerek ölçüm tablosunu sağa sola çevirip netlik ayarı yapabilirsiniz.

Sıfır Ayarının Yapılması : Önce prizma kapağını açarak eğik prizma yüzeyine 1-2 damla saf su damlatıp kapağı yavaşça kapatınız. Böylece; prizma yüzeyi ile kapak arasında ince bir su tabakası kalacaktır. Ölçü tablosunun 0(sıfır) çizgisi civarında görülen Koyu-Açık renkli ayırım görüntüsünü , eğer değilse; ölçü tablosu sıfır çizgisi ile tam çakıştırma için Kalibrasyon Vidasını tornavida yardımı ile çevirerek Koyu-Açık ayırımının ölçü tablosu sıfır çizgisi ile tam çakışmasını sağlayınız.
 
TEKNİK ÖZELLİKLER
Ölçüm Aralığı (Brix) : 0% . . . 40% Brix
Ölçüm Aralığı (Yaklaşık Alkol Değer Derecesi) : 0% . . . 25%
Hassasiyet (Brix) : 0.2 °Bx
Hassasiyet (Yaklaşık Alkol Değer Derecesi)) : 0.2 %
Boyut : 27 x 40 x 160 mm
Ağırlık : 150 gr
 
 
 
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
ATC Şarap Refraktometre Fiyatları Refraktometreler kategorisinde bulunan LOYKA markalı ATC Şarap Refraktometre Fiyatları ürününü, ister tek çekim kredi kartı ile, ister 9 taksite kadar, ister kapıda ödeme ya da havale/EFT ile satın alabilirsiniz. | BDFMTV27
ATC Şarap Refraktometre Fiyatları

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.